1η ΗΜΕΡΑ: ΟΛΟΜΕΛΕΙΑ & CEO SUMMIT

Αίθουσα Μακεδονία: Ολομέλεια & CEO Summit *

09:30 – 10:00 | Εισαγωγή – Χαιρετισμοί

10:00 – 12:00 | Τhe Connectivity Factor

Όταν μιλάμε για Τηλεπικοινωνίες και Πληροφορική, το κύριο ζητούμενο είναι η συνδεσιμότητα. Είναι το βασικό συστατικό που χρειάζεται για την είσοδο του χρήστη στο ψηφιακό περιβάλλον, ώστε να ανταλλάξει προϊόντα και υπηρεσίες και να επικοινωνήσει με τον υπόλοιπο κόσμο. Αν και η χώρα μας έχει κάνει μεγάλα βήματα προς αυτή την κατεύθυνση, παραμένει στο τέλος της κατάταξης των δεικτών DESI ανάμεσα στις χώρες της Ευρώπης. 

Ποια είναι τα βήματα που χρειάζονται; Ποιοι είναι οι παράγοντες που δημιουργούν καθυστερήσεις; Τι μπορεί να επιταχύνει τα σχέδια για αναβάθμιση ταχυτήτων; Τι τεχνολογίες υπάρχουν για να στηρίξουν την προσπάθεια; 

Εκπρόσωποι της Πολιτείας, των παρόχων ΤΠΕ, των κατασκευαστών και των integrators, θα παρουσιάσουν τις θέσεις τους, τις λύσεις, αλλά και τους προβληματισμούς τους.

12:00 – 13:00 | 5G Ecosystem & Applications

Το 5G μπορεί να έχει έρθει με ορμή στην αγορά, αλλά ακόμη δεν έχουν γίνει τα αναγκαία βήματα, όσον αφορά στη ζήτηση των υπηρεσιών της νέας γενιάς κινητής, με ελάχιστες ίσως εξαιρέσεις που θα προβάλλουμε. 

Χρειάζονται οι ανάλογες εφαρμογές που θα δώσουν το κίνητρο στους χρήστες να ενσωματώσουν το 5G στην καθημερινότητα και την εργασία τους, αφού είτε θα εκτινάξουν την παραγωγικότητα στα ύψη είτε θα εξοικονομήσουν πολλούς πόρους. 

Στο φετινό Infocom World φιλοδοξούμε να παρουσιάσουμε εφαρμογές, λύσεις και προτάσεις για τη δημιουργία ενός οικοσυστήματος εφαρμογών που θα αναβαθμίσουν την εμπειρία των καταναλωτών και να δώσουν προστιθέμενη αξία στις επιχειρήσεις που θα τις εντάξουν στη λειτουργία τους.

13:00 – 14:00 | Greece: The Data Centers & Cloud Nation (Round Table)

Την τελευταία διετία έχει ανοίξει για καλά η συζήτηση σχετικά με την εγκατάσταση στην Ελλάδα κέντρων δεδομένων, διεθνών εταιριών γεγονός που έχει ιδιαίτερη σημασία για τη χώρα, την παραγωγικότητα και την απασχόληση. Έχει αποδειχθεί ότι χώρες που φιλοξενούν Data Centers παγκόσμιας εμβέλειας αναβαθμίζουν το διεθνή τους ρόλο και αποκτούν ερείσματα ανάλογα με αυτά που απολαμβάνουν όταν γίνονται ενεργειακοί, οι διαμετακομιστικοί κόμβοι. 

Άλλωστε με το δεδομένο ότι η πληροφορία είναι το νέο νόμισμα, η χώρα μας προσδοκά και σε αποτύπωση του αποτελέσματος και στο ΑΕΠ. Τι σημασία έχουν οι επενδύσεις που γίνονται για την οικονομία και την επιχειρηματικότητα; Πως θα επηρεάσουν τον ψηφιακό μετασχηματισμό. Και εν τέλει μπορούμε να γίνουμε Data Center & Cloud Nation και τι θα σημαίνει αυτό;

14:00 – 14:15 | Διάλειμμα

14:15 – 14:30 | Ομιλία Προέδρου ΕΕΤΤ

14:30 – 15:30 | CEO Summit: The Day After (Round Table)

Η κορυφαία συνάντηση των ανώτατων στελεχών των εταιριών τηλεπικοινωνιών της χώρας, έχει γίνει θεσμός και αναπόσπαστο κομμάτι του Infocom World. Σε αυτή τη συνάντηση οι Διευθύνοντες Σύμβουλοι θα συζητήσουν με τον υπουργό κ. Πιερρακάκη την πορεία των εταιριών τους και ταυτόχρονα το τηλεπικοινωνιακό μέλλον της χώρας. Ποιο είναι το σημείο ισορροπίας προσφοράς και ζήτησης για τις γραμμές υπερύψηλού Internet; Ποια είναι τα επόμενα βήματα στο 5G; Πότε θα αρχίσουμε να βλέπουμε υλοποιήσεις industry 4.0; Ποια είναι τα μεγάλα έργα και τι σηματοδοτούν; Πότε προσδοκούμε ότι θα είναι έτοιμα τα 5G corridors; Μάλιστα, μετά τις πρόσφατες επιχειρηματικές αλλαγές, η συζήτηση αποκτά ιδιαίτερο ενδιαφέρον σε σχέση με τις εξελίξεις που θα προκύψουν.

15:30 – 17:30 | Recharging Greece: The Digital Transformation Factor

Η ευθέως ανάλογη πορεία Τεχνολογιών ΤΠΕ, Οικονομίας και Επιχειρηματικότητας, είναι πλέον αναμφισβήτητη. Ο Ψηφιακός Μετασχηματισμός και οι νέες τεχνολογίες αλλάζουν τον κόσμο που ζούμε. Σε ποιο βαθμό όμως έχουν υιοθετηθεί από τις επιχειρήσεις; Ποια είναι τα προβλήματα και πως θεραπεύονται; Τι τεχνολογικές λύσεις υπάρχουν; Και πως -εν κατακλείδι- όλα τα παραπάνω αποτυπώνονται στην ανάπτυξη, την παραγωγικότητα και εν γένει στους δείκτες της οικονομίας;

* Ψηφιακά και με φυσική παρουσία (first come first served) εφόσον λάβετε QR code

Important dates

Registrations for the 15th Panhellenic Congress of Nuclear medicine are open.
The starting date of the 15th Panhellenic Congress of Nuclear Medicine is 27th May 2021.
The closing date is 30th May 2021.