Η ψηφιακή ανάπτυξη μετασχηματίζει πλέον όλους τους κλάδους της οικονομίας και αυτός ο καθολικός μετασχηματισμός, αποτελεί τον κεντρικό άξονα πάνω στον οποίο κινείται η οικονομία των αναπτυγμένων χωρών.

Νέες δυνατότητες για τους πολίτες και νέες προκλήσεις και ευκαιρίες για τις επιχειρήσεις διαμορφώνουν το νέο τοπίο της παγκόσμιας οικονομίας, η οποία, με σύγχρονα ψηφιακά εργαλεία, εμφανίζεται έτοιμη να περάσει σε μια νέα εποχή.

Η Κύπρος μπορεί και πρέπει να βρει τη δική της θέση στο ψηφιακό οικοσύστημα, δίνοντας επιχειρηματικές ευκαιρίες και ψηφιακές υπηρεσίες στους πολίτες της.

Άλλωστε, η παράλληλη πορεία τεχνολογίας και οικονομίας είναι δεδομένη και φυσικά μετρήσιμη, αφού έχει αποδειχθεί περίτρανα ότι οι δείκτες ψηφιακής ανάπτυξης και οι οικονομικοί δείκτες κινούνται συντονισμένα.

Κλειδί για όλα τα παραπάνω είναι οι ταχύτητες του διαδικτύου και η διασπορά του, και τα μέσα δεν είναι παρά οι οπτικές ίνες και το 5G. Δύο συστατικά που είναι απαραίτητα ώστε ο ψηφιακός μετασχηματισμός να γίνει από ζητούμενο, δεδομένο.  Παράλληλα, αυτός ο συνδυασμός δυνατοτήτων, απελευθερώνει τη δυνατότητα για ένα τεράστιο φάσμα  λύσεων IoT, που μπορούν να μετασχηματίσουν κάθε τομέα της κοινωνικής και οικονομικής ζωής της χώρας. 

Οι ίδιες οι υποδομές, αν και απαιτούν σημαντικές επενδύσεις, έχουν πολλαπλασιαστικό αποτέλεσμα την οικονομία και για το λόγο αυτό θα πρέπει να αποτελούν προτεραιότητα για τις επιχειρήσεις, αλλά και ταυτόχρονα να λαμβάνουν τη στήριξη της Πολιτείας. Τηλεπικοινωνιακοί πάροχοι, Κέντρα Δεδομένων, Integrators, ερευνητικά κέντρα και ακαδημαϊκή κοινότητα,  αλλά και το σύνολο του επιχειρηματικού κόσμου, μπορούν και πρέπει να συνεργαστούν για την ανάπτυξη ψηφιακών εργαλείων που θα αυξήσουν την παραγωγικότητα και την ανταγωνιστικότητα της Κυπριακής Οικονομίας, παράγοντας προστιθέμενη αξία, σε ένα περιβάλλον που μετασχηματίζεται διεθνώς.

Η Κύπρος παραμένει ελκυστική για ψηφιακές επενδύσεις και έχει έρθει η ώρα για στοχευμένες πρωτοβουλίες που θα της δώσουν την ώθηση να ανέβει ψηλότερα στους δείκτες ψηφιακής ετοιμότητας, δημιουργώντας αφ ενός  νέες επενδυτικές ευκαιρίες και επιχειρηματικό ενδιαφέρον από εγχώριους και διεθνείς παίκτες, και αφετέρου ενισχύουν την προοπτική να καταστεί  η Κύπρος ένας βιώσιμος  επιχειρηματικός και ψηφιακός  κόμβος  για την Ευρώπη.

Αυτοί θα είναι και οι κύριοι άξονες στους οποίους θα κινηθεί το φετινό Infocom Cyprus, φιλοξενώντας επιχειρηματίες, εκπροσώπους των κλάδων Τηλεπικοινωνιών και Πληροφορικής, αλλά και παράγοντες της Πολιτείας, οι οποίοι θα ανταλλάξουν απόψεις και θα συντονίσουν τα σχέδιά τους, ώστε η Κύπρος να βρει τον ψηφιακό βηματισμό της και την θέση της την νέα οικονομία που έχει ήδη ξεκινήσει.

Contact Info

  • www.smartcom.com.cy