08:30 – 09:00 Προσέλευση – Εγγραφές

 

09:00 – 09:30 Έναρξη – Χαιρετισμοί

 

09:30 – 11:30

1η Ενότητα Dare, build and create!

H ανάπτυξη των ασύρματων και ενσύρματων τηλεπικοινωνιακών υποδομών, είναι ένα μεγάλο στοίχημα για την Κύπρο.

Πρωτίστως πρόκειται για ένα ζήτημα ισορροπίας μεταξύ προσφοράς και ζήτησης καθώς οι πάροχοι προσπαθούν να διατηρούν όσο γίνεται μικρότερη την ψαλίδα μεταξύ επενδύσεων σε νέες υποδομές και κεφαλαιοποίησης τους μέσω της κατανάλωσης.

Η αλήθεια είναι ότι σε αυτή την εξίσωση οι μεταβλητές είναι πολλές, αλλά το μόνο σίγουρο είναι ότι οι επιχειρήσεις τεχνολογίας αιχμής, αν θέλουν να βρεθούν ένα βήμα μπροστά από τον ανταγωνισμό, θα πρέπει να είναι πρόθυμοι να προχωρήσουν χωρίς ατράνταχτες εγγυήσεις, ανοίγοντας οι ίδιοι το δρόμο.

Ήδη το 5G έχει εισέλθει στα επενδυτικά σχέδια των περισσότερων ευρωπαίων παρόχων και οι Κύπριοι ως πολίτες της Ενωμένης Ευρώπης, ανήκουν και αυτοί στην ελίτ των πολιτών του κόσμου που θα βιώσουν τις υπερυψηλές ταχύτητες, σε μία νέα γενιά εφαρμογών κινητής, παράλληλα με το Fast Broadband και τις υπηρεσίες NGA.

Έτσι λοιπόν, στην ενότητα αυτή, θα προσπαθήσουμε να διερευνήσουμε τον τρόπο με τον οποίο διαμορφώνεται το τοπίο στην Κυπριακή αγορά, τη σχέση επενδύσεων-απόδοσης και την έξοδο από τον κύκλο εσωστρέφειας, προς ένα σπιράλ ανατροφοδοτούμενης ανάπτυξης.

Θα μάθουμε τις διαδρομές που θα οδηγήσουν τις υψηλές ταχύτητες σε κινητά και σταθερά δίκτυα και το σχεδιασμό για την εξεύρεση νέων αγορών και χρήσεων, τις νέες εφαρμογές και υπηρεσίες αλλά και τη σημασία του branding με την επέκταση σε παράπλευρες δραστηριότητες.

 

11:30 – 12:00 ΔιάλειμμαΚαφές

 

12:00 – 14:00

2η Ενότητα – From Digital Transformation to Strategic Innovation

Σε αυτή την ενότητα θα επικεντρωθούμε στον κρίσιμο παράγοντα της τόνωσης της ζήτησης σε υπηρεσίες, το κλειδί δηλαδή για την ενίσχυση ενός υγιούς κύκλου ανάπτυξης και παραγωγής προστιθέμενης αξίας.

Η ανάπτυξη σε αυτό τον τομέα, περνάει από την ενσωμάτωση των ψηφιακών υπηρεσιών στην καθημερινότητα των πολιτών, τα τεχνολογικά εργαλεία στις επιχειρήσεις και την ηλεκτρονική διακυβέρνηση.

Θα δούμε τα εργαλεία, τις τεχνικές και τη διαδικασία μετάβασης -διαφορετική σε κάθε τομέα- που θα δώσουν την απαραίτητη ώθηση για να επιτευχθεί η ταχύτητα διαφυγής από την παραδοσιακή στην ψηφιακή οικονομία.

Ένα από τα στρατηγικά πλεονεκτήματα των Κυπρίων, είναι η δημιουργία προστιθέμενης αξίας από υπηρεσίες και προς αυτή ακριβώς την κατεύθυνση οδηγούν οι ψηφιακές τεχνολογίες.

Επίσης, η Κυπριακή οικονομία μπορεί να κινητοποιηθεί με τη δημιουργία ευέλικτων μηχανισμών ενίσχυσης της καινοτομίας, σε μία περιοχή που ήδη έχει εξελιχθεί σε innovation center.

Η αναγκαιότητα αυτή, έχει γίνει αντιληπτή και σε θεσμικό επίπεδο, όπου φορείς και οργανισμοί της Μεγαλονήσου δραστηριοποιούνται και μετασχηματίζονται, ώστε να συμβάλλουν συντονισμένα προς ένα στόχο, που δεν είναι άλλος από τη δημιουργία ενός νέου παραγωγικού φορέα της χώρας τα ψηφιακά προϊόντα και υπηρεσίες.

 

14:00 – 15:15

3η Ενότητα – Leaders’ Summit: The path to the future

Βρίσκεται η Κυπριακή αγορά σε στάδιο κορεσμού, παγιδευμένη στη λογική της ανακύκλωσης πελατών; Ή μήπως οι διοικήσεις των τηλεπικοινωνιακών εταιριών αναζητούν ένα νέο σημείο ισορροπίας μεταξύ ρίσκου και απόδοσης και εκμετάλλευσης του ισχυρού brand που έχουν αναπτύξει.

Ποιες είναι οι στρατηγικές που έχουν επιλέξει για το μέλλον και ποιες είναι οι εξελίξεις και οι τεχνολογίες που θα παίξουν το ρόλο του disruptor.

Στην πράξη αυτό είναι μία ιστορική αναγκαιότητα αφού είναι καλύτερα να σχεδιάζεις το μέλλον παρά να το υφίστασαι.

Είναι άλλωστε σαφές, ότι η στρατηγική της αναμονής δεν μπορεί να κρατήσει για πολύ, αφού νομοτελειακά η στασιμότητα οδηγεί προς την οπισθοδρόμηση, η οποία αν ξεκινήσει, πολύ δύσκολα αναστρέφεται.

Είναι άραγε η Κυπριακή αγορά πολύ μικρή; Έχει περιθώρια ανάπτυξης; Υπάρχει η λογική της εξωστρέφειας στα σχέδια των παρόχων; Ποιες είναι οι επιλογές και ποιες είναι οι επιλογές των δικτύων του μέλλοντος; Ας μην ξεχνάμε ότι τα δίκτυα ξεκίνησαν από την φωνητική επικοινωνία αλλά όλοι γνωρίζουμε ότι the sky is the limit!

Στην ενότητα αυτή, θα συζητήσουμε με το ανώτατο επίπεδο των διοικήσεων των οργανισμών Τηλεπικοινωνιών και Πληροφορικής της Κύπρου, για να διερευνήσουμε τους τρόπους που ο ψηφιακός μετασχηματισμός και οι εξελίξεις στην αγορά θα διαμορφώσουν τη νέα δεκαετία να ανατέλλει.

 

15:15 – 16:00 | Happy Hour – Networking – Γεύμα

 

Αίθουσα Othellos

12:00 – 13:45 | Παράλληλη ενότητα

Η σημασία της τυποποίησης και των προτύπων στις τηλεπικοινωνίες και τα δίκτυα τεχνολογίας 5G

Στο πλαίσιο του 11ου Συνεδρίου InfoCom Cyprus 2019, θα πραγματοποιηθεί σε συνεργασία με τον Κυπριακό Οργανισμό Τυποποίησης που είναι ο Εθνικός Φορέας Τυποποίησης στη Κύπρο παράλληλη θεματική ενότητα με θέμα «Η σημασία της τυποποίησης και των προτύπων στις τηλεπικοινωνίες και τα δίκτυα τεχνολογίας 5G». Εισηγητές στην ενότητα αυτή θα είναι δυο προσκεκλημένοι από το Ευρωπαϊκό Ίδρυμα Τυποποίησης Τηλεπικοινωνιών/ Επικοινωνιών (ΕΤSI), οι οποίοι θα έρθουν στην Κύπρο ειδικά για την συγκεκριμένη εκδήλωση.