Με την τεχνολογία να εξελίσσεται με ταχύ ρυθμό και η χρήση των smartphones να έχει φτάσει σε ιδιαίτερα υψηλό ποσοστό, ο κόσμος μας κάθε μέρα γίνεται όλο και πιο διασυνδεδεμένος. Αν και το Διαδίκτυο έχει συνδέσει τους ανθρώπους από τη δεκαετία του 1990, όταν έγινε ευρέως διαθέσιμο για προσωπική χρήση, η σύγχρονη τεχνολογία υπερβαίνει την πρόσωπο-με-πρόσωπο επικοινωνία. Αντ ‘αυτού, οι άνθρωποι είναι σε θέση να συνδεθούν με αντικείμενα και τα αντικείμενα να μπορούν να επικοινωνούν μεταξύ τους. Αυτή είναι η εποχή του Internet of Things ή αλλιώς IoT.

iot

Στις μέρες μας, οι χρήστες μπορούν να συνδέσουν μια ποικιλία συσκευών με το IoT, για χρήση στην καθημερινή τους ζωή. Πρακτικά, αυτό περιλαμβάνει wearable τεχνολογία όπως fitness trackers και κινητές εφαρμογές που επιτρέπουν στους χρήστες να αλληλεπιδρούν με συσκευές από μακριά. Οι τρέχουσες προβλέψεις δείχνουν ότι θα υπάρξουν πάνω από 26 δισεκατομμύρια συνδεδεμένες συσκευές μέχρι το 2020, οπότε είναι σαφές ότι η έννοια IoT ήρθε για να μείνει.

smartwatch

Οι ειδικοί επισημαίνουν ότι, αυτή η διασύνδεση θα αυξηθεί με το πέρασμα του χρόνου ενώ βρίσκουν όλο και περισσότερους τρόπους για να εφαρμόσουν IoT, τόσο σε μικρή όσο και σε μεγάλη κλίμακα. Υπάρχουν ατελείωτες δυνατότητες για την ενσωμάτωση IoT, από την ανάπτυξη έξυπνων σπιτιών έως την ανάπτυξη έξυπνων πόλεων. Αρκετές κυβερνήσεις σε παγκόσμιο επίπεδο, αναζητούν τρόπους για να αναπτύξουν τεχνολογία IoT στο προσεχές μέλλον, όπως την κατασκευή δικτύων μεταφοράς που ανταποκρίνονται στις μεταφορές και την προώθηση αποδοτικής παραγωγής ενέργειας.